Jak jeść bardzo mało?

  • Jak jeść bardzo mało?

    Posted by vandal7 on 05/01/2022 at 4:12 AM

    Potrzebuje czegoś mocnego i zdrowego na zablokowanie apetytu.

    Wpierdzielanie ogromnej ilości pożywienia i silna wolna odpadają.

    PranaManachi replied 2 Lata, 3 months temu 3 Uczestnicy · 6 Replies
  • 6 Replies
  • Unknown Member

    Member
    05/01/2022 at 5:17 AM

    A nie zajadasz przypadkiem jakiś braków?

    • vandal7

      Uczestnik
      05/01/2022 at 6:13 AM

      Generalnie jem mało przetworzone rzeczy.

  • vandal7

    Uczestnik
    05/01/2022 at 6:06 AM

    Generalnie jem mało przetworzone rzeczy.

    • Unknown Member

      Member
      05/01/2022 at 6:16 AM

      Chodzi mi bardziej o mentalne braki 🙂 Tak jak w przypadku rzucania palenia ludzie zaczynają dużo jeść bo mają potrzebę wkładania czegoś do ust. Czasami ludzie zajadają stres. Tak samo można zajadać inne braki w naszym życiu. Bo znalezienie metody na taki “problem” to jedno, ale warto znaleźć i przyczynę powstania takiej sytuacji bo wtedy wiadomo nad czym pracować by to się nie powtarzało efektem jo-jo. 🙂

  • vandal7

    Uczestnik
    05/01/2022 at 2:30 PM

    Tak jest jak mówisz zapewne ale nie znalazłem sposobu na to więc inaczej szukam.

  • PranaManachi

    Organizator
    09/01/2022 at 1:34 PM

    Hejki,

    Jemy dużo, nawet za dużo a jesteśmy niedożywieni. Klasyczny problem naszej uprzemysłowionej, spieszącej się i zestresowanej cywilizacji. Niedożywienie polega na tym, że w tym pożywieniu nie dostarczamy sobie wystarczającej ilości koniecznych dla organizmu mikroelementów. Stawiamy na puste kalorie, makroelementy, białka i tłuszcze a bez zbilansowanej ilości minerałów i witamin nic nie będzie dobrze funkcjonować, organizm więc będzie dalej wygłodniały (i dawał tego sygnały) ale właśnie tego czego potrzebuje dla swojej pracy. Powinniśmy przede wszystkim skupić się na dostarczeniu dobrej ilości i jakości łatwo-przyswajalnych mikroelementów. Pokarm głównie roślinny, żywy – znaczy się jak najmniej przetworzony, raczej surowy, kiszony i najlepiej zmiksowany jest dobrym sposobem na dostarczenie sobie witamin i minerałów, które się bardzo dobrze wchłaniają. Najlepiej sprawdzają się soki zielone z wolnoobrotowych wyciskarek i zielone szejki. Wtedy organizm dostaje to czego potrzebuje i przestaje krzyczeć “jeść jeść! ” Organizm jest głodny bo potrzebuje tych właśnie elementów, kiedy ich dostarczamy apetyt się stabilizuje. Potem należy pamiętać o spożywaniu dobrych tłuszczy, które też dają nasycenie. Ziarna typu siemię lniane też pomogą. Wprowadzić czasowe posty, które również wytrenują nas w dyscyplinie właściwszego jedzenia i poprawią wszystkie parametry zdrowia.

    Bardzo dziękuję za ten ważny i ciekawy temat.

    Agnieszka 🙂

Log in to reply.